Ett öga på platsen

Kameror har gjort att många platser har blivit mycket tryggare. Det är också ett bra sätt att ta reda på vad som har hänt vid en olycka eller ett inbrott. Men vad innebär kameraövervakning?

Det finns fördelar och nackdelar med att ha en övervakning på plats eller att ha en kamera som övervakar. Fast att man ibland också har både och. Med hjälp av en kamera kan man spara ögonblick och på det viset studera vad som har hänt och vem som varit inblandad. Därför har kameraövervakning i form av CCTV i Stockholm blivit något som i stort sett alla företag, butiker med mera använder sig av. Som kund, besökare eller personal är det också en trygghet eftersom det avskräcker många från att utföra brott. Därför har kameraövervakning blivit vanlig även i privata hem.

Användning av övervakning

Kameraövervakning innebär att man via en kamera filmar, och håller kontroll på plats, via distans eller både och. Det är oftast ett sätt man använder sig av för att förhindra brott, och att lösa brott som begåtts. Men det är inte bara att sätta upp en kamera hur man vill. Det finns ett flertal föreskrifter som gäller när man vill börja använda sig av kameraövervakning. Man får till exempel inte filma vad som helst, som gatan utanför sin butik eller inne på en toalett. Och man måste begära tillstånd om man som näringsidkare önskar sätta upp en eller flera kameror. Det vanligaste är att få både kameror och installationen levererat och utfört av samma företag.