Om oss

Hur tar ditt företag nästa steg? Vi brinner för företagande och vi har bakgrund både som ägare av egna företag och som ekonomer och redovisningskonsulter. Det ger oss ovärderlig insyn i just företagande och ekonomi.

Just ekonomin är det enskilt viktigaste för dig och ditt företag. Utan sunda rutiner så spelar det ingen roll hur pass överlägsen produkt eller tjänst du säljer: ditt företag kommer ändå inte att bli så lönsamt som du hoppas.

Tyvärr ser man att många egna företagare idag beter sig lite som småbarn och som tänker Kan Själv om allting. Det gör att man drunknar i extrajobb och detta i synnerhet gällande exempelvis bokföring, redovisning, fakturering, löneutbetalningar, moms och skatteinbetalningar. All tid går år till detta – och all lust till den huvudsakliga sysslan försvinner. Det vill vi ändra på. Vi vill ge tips om vilken typ av extern hjälp som kan bidra till en ökad lönsamhet och hur exempelvis utgiften för en redovisningsbyrå kan vara den bästa investeringen du kan ta.

Företagande idag är spännande. Med internet som ett givet inslag i vardagen så har också spelplanen kommit att ändras. Vilken väg tar du? Rätt marknadsföring – i rätt kanaler och till rätt målgrupp – kan skapa en raketkarriär för ditt företag och göra dig till en storspelare inom det område du nischat dig mot. Samtidigt så kan det motsatta ske: ett större företag kan bli väldigt litet som en följd av feghet, dåliga beslut och där alla konkurrenter springer förbi via Open Stretch. Vi ska titta närmare på både marknadsföring, byggande av varumärke och på hur du kan arbeta aktivt med din synlighet. Både online och mer fysiskt.

Målet är att du ska kunna besöka vår sida och skaffa dig ny kunskap att applicera till den egna verksamheten. Här kommer fakta att blandas med idéer och taket kommer att vara högt. Vi älskar företagande och ekonomi. Det hoppas vi kommer att synas!