Om du redan vet hur du ska göra när du bokför Swish blir den här artikeln kanske mest repetition. För den som osäker kanske den snarare är inspiration.
Betaltjänsten Swish revolutionerade mer eller mindre det ekonomiska beteendet i Sverige när det introducerades i slutet av 2012. Helt plötsligt gick allting mycket lättare när man behövde låna pengar, dela upp en nota eller var skyldig en person en viss summa. Allting kunde lösas inom loppet av ett par tryck på telefonen – hur enkelt som helst.
Swish har därefter även anammats av företag. Numera kan kunder ofta swisha sina betalningar istället för att betala med kort eller kontanter. Men det gör också att företagaren i fråga måste vara noga med att betalningarna också dokumenteras. Eller bokföras, som det egentligen heter på företagsspråk.
Bokför Swish – slipp strul med Skatteverket
Att bokföra Swish behöver förstås inte vara varken särskilt svårt eller tidskrävande. Men det krävs förstås att man vet hur man gör, och det är ofta just den delen som är den brantaste uppförsbacken. Eftersom det är ett relativt nytt betalsystem kanske det inte är givet exakt hur det ska bokföras.
Sådana frågor är dock lätta att få svar på. Du kanske kan fråga någon du känner som bokför Swish. Eller så kan du ringa till något av de alla bokföringstjänsterna och höra med deras support. De om någon borde ha järnkoll på hur du ska boföra Swish så att det inte blir fel och så att du slipper ha Skatteverket flåsandes i nacken.